Tradisjonsrik ost i moderne pakning for Undredal Stølsysteri

I Undredal er det å lage ost uløselig knyttet til identiteten i den lille bygda mellom fjellene. Så langt vi kan spore og fram til i dag har det uten opphold blitt laget ost av egen melk. De tre familiene som står bak Undredal Stølsysteri BA, har stolt loset tradisjonen over i det moderne matlandskapet. Når Anna Karine, daglig leder for ysteriet, trengte emballasje tok de kontakt med Moltzau fordi de ønsket kortreist emballasje med fokus på forsvarlig skogdrift og lokal produksjon.

«Som det første geitostysteriet i Norge har vi full autorisasjon for produksjon og sal i heile Europa av kvit og brun ost. Og dette utan å måtte frarøve melken dets beste kvaliteter gjennom pasteurisering. Dette gjør at vi som lokalt ysteri også kan regne oss som del av en stolt europeisk tradisjon, der kvalitet ikke bare er relatert til tekniske kriteria, men til dyrehelse, jordsmonn, plantevalg og beitelandskapet.»

Da Undredal trengte emballasje for tre ulike ostetyper – «Sognakvitost», «Kvit Undredal» og «Brunost», bestemte Moltzau seg for å slå seg sammen med noen studenter fra en emballasjeskole for å konstruere tre helt forskjellige esker spesielt tilpasset hver unike ostetype og form. Resultatet ble en helt ny visuell identitet og vi er super stolte over et vellykket samarbeid mellom kortreist mat og emballasje.

FOTO: Moltzau Packaging AS & Synne Geirsdatter Frydenberg

© Moltzau Packaging AS
Høgslundveien 17, 2020 Skedsmokorset

Vi bruker cookies for å gi deg en optimal brukeropplevelse og relevant informasjon. Ved å fortsette å browse denne siden aksepterer du vår bruk av cookies.