Miljøvennlig emballasje
fra fornybare kilder

Folket har talt - vil ha emballasje i fiber

Emballasje får mer oppmerksomhet enn noen gang. I et forsøk på å oppnå en sirkulær økonomi er forbrukere blitt mer bevisst på innpakningen ikke bare produktet, som igjen legger press på virksomhetene bak. Dette mener vi er bra og på høy tid! Vi ble derfor glade når en ny, uavhengig Europeisk studie avslørte at fiberbasert emballasje var favoritten! Dette på grunn av miljøegenskapene som resirkulerbarhet og komposterbarhet, samt praktiske faktorer som for eksempel lav vekt (mindre materiale) lettere å oppbevare og finere å se på. Men noe som faktisk overrasket oss litt var at såpass mange er villig til å legge mer penger på produktet hvis det er pakket i et mer miljøvennlig materiale og nesten halvparten ville unngå produsenter og merkevarer som ikke gjør nok for miljøet. Våre vaner er tydelig i endring for det bedre og dette viser et tydelig behov for å fremme miljøinnsats, samt en generell økning i bevisstheten om miljømerker og sertifiseringer.

Råvarematerialer fra bærekraftig nordiske skoger

Forest Stewardship Council® (FSC®) er en internasjonal og uavhengig organisasjon som sertifiserer bærekraftig skogbruk. Dette omfatter både biologisk mangfold, bærekraft og sosiale aspekter. Alle virksomheter eller skog med en sertifisering kontrolleres årlig. Moltzau Packaging er sertifisert innenfor denne ordningen og har dermed rett til å trykke FSC®-merket på emballasje som benytter FSC®-godkjente råvarer. 

Start video

Vi er opptatt av
hele verdikjeden

Gjennvinningsgraden av kartongemballasje i Norge er høy, men den kan bli bedre! Som medlem i Gønt Punkt Norge tar Moltzau Packaging AS ansvar for alle de emballasje- typer vi leverer gjennom retursystemer godkjent av Miljødirektoratet.

At emballasje i tillegg skal være enkel for sluttbruker å resirkulere er noe vi etterstreber. Blant anne bruker vi fiberbasert vindusfolie laget av cellulose acetat som er godkjent for resirkulering sammen med resten av emballasjen. 

© Moltzau Packaging AS
Høgslundveien 17, 2020 Skedsmokorset

Vi bruker cookies for å gi deg en optimal brukeropplevelse og relevant informasjon. Ved å fortsette å browse denne siden aksepterer du vår bruk av cookies.